22. Septembra 2024.

Minecraft gubi podršku za PSVR

Minecraft je bio jedan od prvih velikih naslova koji je ponudio VR podršku, počevši od originalnog Oculus Rifta još 2015. godine. Od tada, VR podrška je došla na mnogo dodatnih platformi, uključujući Sonijev PlayStation VR. Međutim, nećete moći da koristite PSVR sa Minecraftom još mnogo duže.

Grubo četiri godine nakon lansiranja Minecraftovog VR moda na PlayStationu, Mojang je najavio planove da završi podršku. Od marta 2025. godine, vlasnici PSVR-a neće više moći da koriste svoj headset sa igrom.

Potvrđujući potez u blog postu, Mojang je rekao: “Naša sposobnost da podržimo PlayStation VR je došla do kraja, i neće više biti podržana u ažuriranjima nakon marta 2025. godine. Nakon što primite konačno ažuriranje, i dalje ćete dobijati ažuriranja na vašem PlayStationu i moćićete da igrate bez PlayStation VR. Od ovog trenutka nadalje možete nastaviti da gradite u svojim svetovima, a vaše kupovine na Marketplaceu (uključujući Tokene) će nastaviti da budu dostupne. Više nećete moći da koristite svoj PlayStation VR sa Minecraftom jer više neće biti podržan u najnovijim ažuriranjima.”

Ako ste posebno hardcore o vašem PSVR setup-u i zahtevajte nastavak pristupa Minecraft-u u VR, onda možda možete da prođete tako što jednostavno ne ažurirate igru i pokrenete svoj PS4 u offline modu.

Dok PSVR podrška dolazi do kraja, Mojang je izjavio da planira da obezbedi češća ažuriranja za Minecraft u novoj godini. Umesto da se fokusira na jedno veliko ažuriranje svakog leta, dobićemo redovnija ažuriranja na nekoliko meseci.

Play.co.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare