21. Septembra 2024.

Pretresi u Hrvatskoj: Među uhapšenima bivši predsjednik uprave Hrvatskih cesta

Hrvatska policija uhapsila je danas više osoba u Zagrebu, Osijeku i Vukovaru, a među uhapšenima su donedavni predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i njegov rođak, predsjednik uprave Osijek Koteksa Zoran Škorić, prenose mediji u Hrvatskoj.

Lokalni mediji javljaju da bi hapšenja mogla biti povezana i sa postavljenjem rasvete na Pelješkom mostu, prenosi Hina.

Agencija navodi da je Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Hrvatske (Uskok) saopštio, ne otkrivajući identitete uhapšenih, da su hapšenja i sprovođenje hitnih dokaznih radnji rezultat kriminalističkog istraživanja koje po njihovom nalogu sprovodi Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminaliteta (Pnuskok).

U saopštenju je precizirano da se navedene radnje sprovode na području Zagreba, Osijeka i Vukovara i da je obuhvaćeno više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna krivična djela, prenosi Tanjug.

Hrvatska policija je saopštila da se više osoba sumnjiči zbog krivičnih dela iz domena privrednog kriminaliteta i da će nakon završenog kriminalističkog istraživanja protiv njih biti podnete krivične prijave Uredu za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminaliteta.

Uskok je dodao da će nakon ispitivanja osumnjičenih donijeti odluku o daljem postupanju, odnosno hoće li protiv njih pokrenuti istragu i zatražiti istražni zatvor.

Josip Škorić je na čelu Hrvatskih cesta bio od 2017, a mediji su ga spominjali kao jednog od najbližih saradnika hrvatskog ministra Olega Butkovića.

U avgustu je podnio ostavku iz ličnih razloga, ali je u tom javnom preduzeću ostao da radi kao savjetnik, navodi Hina.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare