20. Septembra 2024.

Kapelo: Ibrahimović mora da snosi odgovornost u Milanu

Zvonimir Boban nedavno je dao intervju za italijansku “Gazetu delo Sport” u kome je rekao da ne zna koja je uloga Zlatana Ibrahimovića u njegoovm nekadašnjem klubu Milanu.

Ibrahimović je gostovao u studiju Skaj Sportsa uoči utakmice Milana i Liverpula (1:3) pa je odgovorio Bobanu.

„Čak ni Boban ne zna koja je moja uloga. Sada ću da objasnim. Moja uloga je jednostavna, podrazumeva puno razgovora. Ja sam glavni, ja sam šef i svi rade za mene. Miševi nisu unutar ekipe, oni su izvan nje“, rekao je Ibrahimović u svom stilu.

Reči Ibrahimovića prokomentarisao prokomentarisao je i Fabio Kapelo, koji je istakao da mora da se preduzme i odgovornost.

„Proučavao sam prošlost kada sam preuzeo ekipu, ali uneo sam i svoje ideje. Morate napraviti vino od grožđa koje uberete. U Milanu bismo morali postaviti pitanje ko je zadužen za strategiju transfera. Ibra je rekao da je on glavni, pa onda mora da ima i neku odgovornost“, rekao je Kapelo, pa potom nastavio:

„Ako osvojite titulu, morate graditi na tim temeljima, a ne ih uništavati. Proteklih godina potpisali su puno ofenzivaca, ali gde su igrač sredine terena i centarfor koji će da igraju u šesnaestercu?

Alvaro Morata je puno drugačiji od Oliviera Žirua, stoga klub i trener moraju zajedno da napravie taktičku promenu. U Milanu vidim 11 igrača razbacanih po terenu, a ne ekipu. Tako je bilo i prošle sezone“, smatra Kapelo.

Ostaje da vidimo kako će mu Ibrahimović odgovoriti na ove reči.

Sportklub.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare