20. Septembra 2024.

Vidi se polufinale: Penjarol srušio Flamengo u Riju

U prvom meču četvrtfinala Kopa Libertadores Penjarol iz Montevidea kao gost je pobijedio Flamengo u Rio de Žaneiru 1:0.

Velikan iz Montevidea rešio je ove godine da povrati davno izgubljenu slavu. Tim od kojeg su samo Independijente i Boka Juniors osvojili više trofeja u Kopa Libertadoresu poslednju petu titulu osvojio je sada već davne 1987. i od tada je utonuo u prosečnost južnoameričke scene. Sa izuzetkom 2011. kada je igrao finale i izgubio od Santosa koji je predvodio Nejmar.

Te godine Penjarol je poslednji put igrao polufinale, a sada ima veliku šansu da ponovi taj rezultat. Jer žuto-crni su u prvom meču četvrtfinala pobedili favorizovani Flamengo na njegovom terenu. Jedini gol postigao je Havijer Kabrera posle sjajnog kontranapada u 13. minutu.

To je bio jedan od ukupno dva šuta u okvir gola Flamenga. Sa druge strane domaćin je zabeležio sedam takvih pokušaja od ukupno 21 šuta. Briljirao je Vašington Agere koji je na kraju zabeležio sedam odbrana. Flamengo je imao i 74% poseda, ali ni to nije bilo dovoljno da se slomi velikan iz Montevidea.

Revanš u glavnom gradu Urugvaja na programu je za sedam dana, a pobednik ovog duela ide na pobednika brazilskog duela Botafogo – Sao Paulo. U prvom meču u Rio de Žaneiru nije bilo golova.

Sportklub.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare