19. Septembra 2024.

Ubacite ove kuglice u svoj umivaonik ili vodokotlić i cijela vaša toaleta će mirisati sedmicama

Mnogi ljudi razmišljaju kako osvježiti WC šolju za nekoliko minuta.

Temeljno čišćenje ne mora biti jednako satima ribanja ili upotrebe skupih deterdženata. Svoj toalet možete revitalizirati koristeći pregršt kućnih proizvoda koji će ga održavati čistim i svježim.

Daily Wrap izvještava da ovaj trik može održati vašu školjku svježom najmanje dvije sedmice bez kupovine dodatnih osvježivača.

Za početak, obezbijedite potrebne proizvode. Trebat će vam: komadić sapuna, tri supene kašike sode bikarbone, dve kašike krupne soli i nekoliko kašika vode. Svaka od ovih komponenti ima svoju jedinstvenu funkciju, ali zajedno čine izuzetan deterdžent koji osigurava čistoću i svježinu u toaletu. Sapun narežite na male komadiće i pomiješajte sa ostalim sastojcima, a zatim oblikujte kuglice koje će se na kraju osušiti. Ove kuglice će zadržati vašu WC šolju svježom do dvije sedmice nakon upotrebe. Važno je da ih pravilno koristite!

Kada su vaše kuglice za čišćenje pripremljene, ključno je naučiti kako ih koristiti. Postoje dvije metode – možete birati ovisno o vašim potrebama. Ove loptice možete pohraniti u zapečaćenu posudu i koristiti ih direktno, na primjer kada stignu neočekivani gosti. Jednostavno rastvorite tabletu, isperite toalet i kupatilo će zaudarati.

Druga metoda nudi dugotrajnije rješenje i može se primijeniti jednom u dvije sedmice. Jednostavno stavite kuglice sapuna u platnenu vrećicu i objesite ih unutar vodokotlića, osiguravajući da ostanu na mjestu tokom ispiranja. Zahvaljujući ovoj tehnici, svoju WC šolju možete održavati svježom čak i kada vam okolnosti ne dozvoljavaju da je ribate satima.

Jutarnji.hr

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare