17. Septembra 2024.

Nema više najstarije mačke na svijetu, njena vlasnica: Neopisivo mi nedostaje

Zanimljivo je da je ukupna rekorderka bila čupava djevojka po imenu Creme Puff, koja je ‘uhvatila’ visokih 38 godina

Mačka koja se smatra najstarijom na svijetu preminula je u 33. godini. Rossie je napustila ovaj svijet u hodniku kuće u kojoj je živjela sa svojom vlasnicom Lilom Brisett, koja se nalazi u Norwichu, Norfolk, Engleska.

Rossie je rođena 1991. godine i smatrana je najstarijom mačkom na svijetu. Rođendan je proslavila 1. juna ove godine i doživjela je oko 152 ljudske godine. Njen vlasnik, koji ju je usvojio kada je bila mala (nakon što je njena prva porodica saznala da je njihova ćerka alergična na mačju dlaku), shrvan je gubitkom.

– Neopisivo mi nedostaje. Nije se osjećala dobro tog dana. Video sam to. Otišla je u hodnik, a ja sam krenuo za njom. Legla je na pod i preminula. Iako sam tužna, proveli smo mnogo dobrih godina zajedno i ja ću trpeti naše srećne trenutke – rekla je Lila za Njujork tajms .

Rossie je voljela sve što mačke vole: hranu i san. Često je spavala pored prozora – poslednjih godina odlučila je da bude isključivo kućna mačka. Živjela je sa još dva hranitelja: mačkom i psom. Dobro su se slagali.

– Oh, imala je karakter. I to kakve! Spavala bi na svom prozoru po ceo dan iu tačno vreme bi ustajala, tražila hranu, odlazila u toalet. Sve što je radila je jela, spavala, koristila pijesak. Ponekad sam morala da dođem do nje da proverim da li diše, jer je tako nepomično spavala – ispričala je.

Prema Ginisovoj knjizi rekorda, najstarija živa mačka trenutno ima ‘samo’ 27 godina. Službenici te knjige podsticali su Lilu da im prijavi Rosie, da joj zvanično dodijele titulu najstarije, ali ona se time nije željela zamarati.

Najstarija mačka koja je ikada živjela umrla je u 38. godini. Zvala se Creme Puff i živjela je u Teksasu.

Jutarnji.hr

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare