SASTOJCI:
- 2 jaja
- 180 g šećera
- 150 ml mineralne vode
- 150 ml ulja
- 200 g brašna
- pola praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 2 kašike kakaoa
- 200 g višanja
PRIPREMA:
U kalup za mafine složite korpice. Pjenasto izmiksajte jaja sa šećerom. Dodajte mineralnu vodu, ulje, brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer. Sve vrijeme miksajte da se svi sastojci lijepo sjedine. Smjesu odvojite na dva dijela.
Kakao u posudici pomiješajte s vodom da dobijete glatku pastu pa ga dodajte u jedan dio smjese. Dobro promiješajte. Korpice punite malo s jednom smjesom, u sredinu ubacite višnje, zalijte drugom smjesom pa gore po vrhu opet prošarajte, ali vodite računa da korpice ne budu napunjene do vrha, jer će tokom pečenja da narastu. Mafine pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko 15 minuta.
* Recept preuzet sa stranice “Domaćica”