11. Septembra 2024.

“Dragi FBI”: Šta je 20 naoružanih specijalaca tražilo u kući saradnice RT-a

Ruska redakcija RT-a objavila je da su službenici FBI upali u kuću saradnice RT-a i postavljali joj pitanja o Margariti Simonjan

Saradnicu RT-a u Majamiju ranom zorom pretresao je FBI, sa čak 20 naoružanih pripadnika tako što joj je ušao u kuću dok je spavala, objavila je ruska redakcija RT-a.

Objavljeno je svedočenje kolege spomenute saradnice RT koji je kazao da joj nisu dozvolili da se obuče, tukli su je i pretresli joj kuću.

“Da budem iskren, pitali su je svakakve gluposti. Kakva je Margarita Simonjan, dobra ili loša? Da li je Margarita ikada srela Putina? A kada? Ja sam rekla: pa guglajte. Pitali su i šta voli da jede”, rekla je.

Takođe, kako kaže, FBI je ispitivao o zamenici glavnog i odgovornog urednika RT Elizaveti Brodskoj, kao i zameniku direktora direkcije za emitovanja informacija na engleskom jeziku Andreju Kijašku.

FBI je proveravao prepisku sa njima, tako što su od saradnice zahtevali da otključa svoj telefon, a svi uređaji su joj nakon pretresa oduzeti.

Postavljali su joj pitanja o o finansiranju RT-a, da li kanal prima novac od Krema. Nikakve formalne optužnice nisu podignute, ali se saznalo da je službenica RT-a osumnjičena u pojedinom postupku.

Žena je ipak napustila SAD iz bezbednosnih razloga. Kako je objavila ruska redakcija RT-a, ruski konzul joj je pomogao da kupi avionsku kartu, pa je prek otreće zemlje odletela u Rusiju.

Povodom ove vesti oglasila se Simonjan koja je imala posebnu poruku za FBI.

“Dragi FBI, pretplatite se na moj Telegram kanal od kuće i saznajte sve o mojim omiljenim jelima – sa fotografijama i receptima”, napisala je ona u objavi.

SAD su 4. septembra uvele sankcije protiv RT-a i glavne radnice Margarite Simonjan, kao i protiv medijske grupe “Rasija sevodnja”.

RTbalkan.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare