SASTOJCI:
- 800 ml mlijeka
- 3 vrećice pudinga, okus bijela čokolada i cimet
- 170 g šećera
- 400 g namaza s okusom keksa
- 10 g želatina u prahu
- 3 dl vrhnja za šlag
- 300 g keksa
PRIPREMA:
U 700 ml ključalog mlijeka dodati mješavinu 100 ml mlijeka, pudinga i šećera. Puding kuvati uz stalno miješanje dok se ne zgusne. Površinu pudinga prekriti prozirnom folijom i ostaviti na hlađenje. Izmiksati vrhnje za šlag i ostaviti sa strane. Želatin pripremiti prema uputstvu na vrećici.
U ohlađen puding dodati 250 g namaza i dobro izmiksati. Zatim dodati otopljeni želatin i još jednom sve izmiksati. Na kraju u puding ručno umiješati i umućeno vrhnje za šlag. U kalup dimenzija 20×20 cm rasporediti keks po želji. Preko keksa rasporediti malo fila i poravnati.
Postupak ponavljati dok ne utrošite sav fil. Za završni sloj otopiti 150 g namaza s ukusom keksa i premazati preko završnog sloja puding fila. Gotov kolač ostaviti minimalno četiri sata na hlađenje u frižider.
Foto:”My Mili cake”
*Recept preuzet sa stranice “My Mili cake”