9. Septembra 2024.

Pljušte kritike: Holand otaljava igranje za reprezentaciju

Reprezentacije Norveške i Kazahstana odigrali su meč bez golova u prvom kolu Liga nacija, a na meti kritika se posebno našao Erling Holand.

Prva zvezda norveškog nacionalnog tima briljira u timu Mančester sitija, prošle godine je bio najbolji strelac Premijer lige, ali zamera  mu se što u reprezentativnom dresu nije ni upola motivisan.

Nekadašnji selektor Vikinga  Egil Olsen, jedan je od njegovih najglasnijih kritičara.

„Imamo tri igrača svetske klase, ali nažalost Erling Holand je sada bio daleko ispod tog nivoa. Ovo je verovatno bilo jedna od najgorih Holandovih izdanja koje sam ikada video. Martin Edegor je na momente znao da zablista, ali i od njega smo viđali bolje partije. Jedan poen iz ovog meča je loš učinak. Ipak, ni ostale ekipe u grupi neće lako dolaziti do pobeda protiv Kazahstana“, rekao je Olsen.

Zanimljivo je da su iz iz protivničkog tabora podrugljivo komentarisali Holandovu igru.

„Čini mi se da je u pojedinim delovima utakmice samo šetao po terenu. Izuzev toga što je pogodio stativu, nije uradio ništa posebno. Izgledao je potpuno drugačije nego u Mančester Sitiju. Nije ulazio u duele, možda je probao da se sačuva“, istakao je kazahstanski fudbaler Jusup Šadijev.

Holand je sa 24 godine uspeo da zabeleži 33 utakmice u dresu Norveške, koja večeras igra protiv Austrije u drugom kolu Lige nacija.

Sportklub.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare