7. Septembra 2024.

Ekstaza u Pireju – Printezis iz penzije za pobjedu

Košarkaši Olimpijakosa savladali su Makabi rezultatom 84:83 u meču u kojem se Jorgos Printezis nakratko vratio iz penzije i potvrdio klasu.

Ovaj meč je zapravo bio samo garnirung večeri. Centralni događaj desio se pre utakmice. Pozornica je bila rezervisana za junaka crveno-belih.

Olimpijakos je pre meča ukazao Printezisu retku čast pred velikim brojem znamenitih imena iz sveta košarke – povukao je njegov dres sa brojem 15.

Bilo je ovo vrlo emotivno veče za dvostrukog osvajača Evrolige, bilo je i suza
Printezis je potom, još jednom, sada i poslednji put, ušao u patike, obukao omiljeni dres i odigrao za Olimpijakos. Trener Barcokas ga je imao na raspolaganju u drugom poluvremenu.

A majstor ostaje majstor – upravo je Printezis rešio meč pobedničkim poenima u prepoznatljivom stilu, za ekstazu dvorane.

Prethodno, pogodio je trojku kojom je Olimpijakos poveo 77:74, naravno na oduševljenje čitave hale. Grčki as je pre dve godine završio igračku karijeru, ali je i danas, iako bez treninga i utakmica, potvrdio klasu.

Olimpijakos je protiv Makabija igrao bez Taomasa Vokapa, Evana Furnijea, Najdžela Vilijamsa Gosa, Filipa Petruševa i povređeni dvojac Kinan Evans, Mustafa Fal.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare