6. Septembra 2024.

Najbrži domaći hljeb: Potrebna samo dva sastojka

Ukusan hljeb može se spremiti jednostavno i bez prethodnog kulinarskog znanja. Upravo ovaj recept je najbolji dokaz za to.

Mlječni hleb se priprema od samo dva sastojka: samodizajućeg brašna i punomasnog mlijeka.

Ako na raspolaganju nemate samodizajuće brašno, možete ga napraviti i sami. Na 100 grama glatkog brašna stavite jednu kašičicu praška za pecivo i prstohvat soli. Prilagodite ovaj recept potrebnim količinama samodizajućeg brašna, piše Pun kufer.

Samodizajuće brašno se pomiješa sa punomasnim mlijekom dok ne dobijete glatko testo. Stavi se u kalup za hljeb i peče u rerni oko 40 minuta.

Sastojci:

250 g samodizajućeg brašna

210 ml punomasnog mlijeka

Priprema:

Pomešajte zajedno samodizajuće brašno i punomasno mlijeko dok ne dobijete glatku smjesu bez grudvica. Prebacite dobivenu smjesu u kalup za hljeb koji ste prethodno prekrili papirom za pečenje.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare