Ukusan hljeb može se spremiti jednostavno i bez prethodnog kulinarskog znanja. Upravo ovaj recept je najbolji dokaz za to.
Mlječni hleb se priprema od samo dva sastojka: samodizajućeg brašna i punomasnog mlijeka.
Ako na raspolaganju nemate samodizajuće brašno, možete ga napraviti i sami. Na 100 grama glatkog brašna stavite jednu kašičicu praška za pecivo i prstohvat soli. Prilagodite ovaj recept potrebnim količinama samodizajućeg brašna, piše Pun kufer.
Samodizajuće brašno se pomiješa sa punomasnim mlijekom dok ne dobijete glatko testo. Stavi se u kalup za hljeb i peče u rerni oko 40 minuta.
Sastojci:
250 g samodizajućeg brašna
210 ml punomasnog mlijeka
Priprema:
Pomešajte zajedno samodizajuće brašno i punomasno mlijeko dok ne dobijete glatku smjesu bez grudvica. Prebacite dobivenu smjesu u kalup za hljeb koji ste prethodno prekrili papirom za pečenje.