Cezar salata se odomaćila kod nas pa je osim što je naručujemo u restoranima, često i spremamo u domaćoj radinosti.
Iako ima sastojaka koji mogu da utiču na dodatak kilograma, o čemu je pričala i nutricionista, postoje sastojci koji su neizostavni u njenoj pripremi. Međutim, umjesto piletine, možete dodati ćuretinu, neće mnogo promijeniti ukus, ali će biti nešto drugačija.
Recept za Cezar salatu će vas oduševiti i odmah ćete prionuti na njenu pripremu.
Sastojci:
450 g ćurećeg mesa
2 čena bijelog luka
so
biber
2 kriške tost hljeba
nekoliko listova zelene salate
malo parmezana
Preliv:
1 kašika maslinovog ulja
sok od jednog limuna
3 kašika kisele pavlake
2 kašike senfa
2 kašike grčkog jogurta
Priprema:
Ćureće meso ispržite na teflonu, nekoliko minuta svaku stranu. Po želji može da bude i hrskavo meso, ukoliko to želite. Kada bude gotovo meso, sklonite ga na tanjir i ostavite ga da se ohladi.
Kriške tost hljeba spremite u tosteru, a ako ga nemate zapecite ih kratko u rerni ili fritezi na vazduh. Možete ih premazati sa malo maslinovog ulja kako bi bile hrskavije.
Za to vrijeme operite zelenu salatu i iscjepkajte je u činiju. Potom prohlađene kriške hljeba isjecite na kockice željene veličine i ubacite u salatu, a isto uradite i sa ćuretinom. Preko svega pospite malo parmezana ili nekog drugog kačkavalja i začinite.
U manjom činiji pomješajte sve sastojke za preliv i to takođe začinite i prelijte preko salate. Dobro promješajte kako bi hljeb upio tečnost i kako bi se svi sastojci dobro sjedinili.
Po želji možete dodati još kačkavalja ili bilo kod drugog sastojka ukoliko smatrate da nije dovoljno. Možete je jesti za doručak ili večeru, a praktična je i za obrok za ponijeti, prenosi “Ona“.
ona.telegraf.rs