3. Septembra 2024.

Vlahović najskuplji igrač Serije A: Bruto plata 18.900.000€

Dušan Vlahović i dalje je najbolje plaćeni fudbaler Serije A, uprkos tome što mu je Lautaro Martinez solidno “prišao” produžetkom saradnje sa Interom.

Centarfor Juventusa prema novom ugovoru sa klubom zarađuje 12 miliona evra godišnje neto i to ga čini najbolje plaćenim fudbalerom u Italiji u sezoni 2024/25, piše specijalizovani portal za finansije u fudbalu „Calcio e Finanza“.

Srpski centarfor košta bjankonere 18,9 miliona evra po sezoni kada se na njegovu zaradu dodaju porezi i ostali doprinosi.

Do selidbe u Galatasaraj u poslednjim trenucima prelaznog roka u Turskoj, čime je klub iz Istanbula preuzeo i njegovu platu od deset miliona evra po sezoni neto, Viktor Osimen bio je drugi najbolji fudbaler Serije A, ali je od tada ta pozicija pripala kapitenu Intera Martinezu. On je nedavno produžio ugovor sa nerazurima do 2029. prema kojem će zarađivati devet miliona evra po sezoni, s tim da u ugovoru postoje bonusi koji zaradu Argentinca mogu popraviti za još dva miliona evra.

Treći na ovoj listi je Lautarov zemljak Paulo Dibala koji je bio blizu prelaska u Saudijsku Arabiju za platu od 25 miliona evra godišnje, neto, ali je na kraju ostao u Romi sa kojom ima ugovor prema kojem nastupa za platu od sedam miliona evra. I kod „La Joje“ postoje nagrade za učinak koje mu mogu doneti dodatna dva miliona evra godišnje.

Četvrtu poziciju dele Hakan Čalhanoglu i Markus Tiram iz Intera, kao i novo pojačanje Napolija Romelu Lukaku, koji nastupaju za 6,5 miliona evra godišnje neto.

Sportklub.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare