2. Septembra 2024.

Zvezda u završnim pregovorima sa Benfikom za Hvangovu zamjenu

Crvena zvezda je u pregovorima sa Benfikom oko dovođenja Sualinja Meitea, projektovanog kao zamene za In-Beom Hvanga. Korejac će danas potpisati za Fejnord, a ukoliko se sve zaključi po namerama uprave sa Marakane umesto njega stiže Francuz.

Zvezda traži model dovođenja Meitea, razmatraju se opcije kupovine za manje obeštećenje ili besplatan dolazak uz podelu kolača od eventualnog novog transfera.

Meite je prošlu sezonu proveo na pozajmici u PAOK-u i od 42 utakmice 32 je počeo. Bio je starter na svakom od sedam mečeva u Ligi konferencije za solunski klub.

Vratio se u Benfiku, ali za njega nema mesta u timu i rastanak je realan scenario. Lisabonski klub ga je 2021. godine platio 6.000.000 evra Torinu, ali samo u prvoj sezoni je igrao. Potom je bio na pozajmicama u Italiji (Kremoneze) i Grčkoj (PAOK).

Meite ima 30 godina i u Francuskoj je igrao za Okser, Lil, Monako i Borodo, imao je periode u Belgiji (Zulte Varegem). Plaćen je tada 5,1 miliona evra, a onda ga je Monako kupio za 8.000.000. Prodao ga je 2018. Torinu za 11.000.000, a Italijani su izgubili na njemu.

Sportski sektor Crvene zvezde vidi u Meiteu dobro rešenje za krpnjenje rupe posle odlaska Hvanga u Fejenord. Čeka se kraj pregovora, dobre su šanse da stigne na Marakani.

Zvezda vodi veliku borbu i za kupovinu od Štutgarta krilnog napadača Silasa Emvumpe, ukoliko dođe na Marakanu realizovaće se rekordan transfer.

O Zvezdinoj nameri da kupi Silasa možete da pročitate detaljnije u posebnom tekstu, a sve njegove golove u poslednje dve sezone u Bundesligi imate priliku da vidite OVDE.

Sportklub.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare