30. Augusta 2024.

Stef Kari probio granicu od 500 miliona dolara

Stefen Kari (36) dogovorio se sa Golden Stejt Voriorsima oko produžetka saradnje koja će ga učiniti četvrtim košarkašem u istoriji koji je samo od ugovora sa NBA timovima zaradio pola milijarde dolara. Bruto.

Prethodno, to su uspeli Lebron Džejms, Pol Džordž i Kevin Durent.

Ovaj „dil“ između najboljeg šutera svih vremena i jedine franšize za koju je nastupao u nezaboravnoj karijeri postignut je godinu dana pre isteka njihove aktuelne saradnje, potpisane u avgustu 2021. Kari se tada obavezao na četvorogodišnju saradnju vrednu 215,4 miliona dolara, a ovog leta dodao je u ugovor još jednu godinu koja će – sama po sebi – koštati Voriorse 62,6 miliona dolara.

Kada se kao „ruki“ i sedmi pik na draftu probijao ka zvezdama, davne 2009. godine, Kari je bio deo Golden Stejtovog tima koji je kompletno koštao 65,9 miliona dolara, računajući bruto zarade svih igrača u ekipi.

„Oduvek sam govorio da želim da nastupam samo i isključivo za Voriorse. U ovoj fazi karijere mislim da je to i moguće“, rekao je nedavno Kari, koji je sa Golden Stejtom osvojio četiri titule prvaka i lično zaslužio dve MVP titule.

Letos je na Olimpijskim igrama u Parizu igrom poručio konkurenciji da nema nameru skoro da uspori, bio je najbolji igrač ekipe koja je osvojila zlato, a sve je usledilo nakon što je prošle sezone beležio 26,4 poena u proseku šutirajući 40,8 odsto za tri. Imao je i 5,1 asistenciju i 4,5 skoka po utakmici.

Nakon što su deceniju bili najskuplja ili jedna od najskupljih ekipa u NBA, Voriorsi su rastankom sa Klejom Tompsonom „pali“ na 13. mesto u ligi kada je zbir zarada igrača u pitanju i sezonu 2024/25 dočekuju sa bilansom od 177,6 miliona dolara – malo iznad granice preko koje sledi „luxury tax“.

To novom generalnom menadžeru Majku Danliviju otvara mogućnost da, što trejdovima, što angažovanjem slobodnih agenata, pokuša da omogući jednom od najvećih igrača svih vremena još neki napad na titulu, iako to neće biti lako.

Sportklub.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare