29. Augusta 2024.

Piksi potvrdio: Ne dolaze ni Mitrović ni Sergej

Nakon Dušana Vlahovića, i Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić otkazali su dolazak na okupljanje reprezentacije i neće igrati u prva dva meča Lige nacija u kojima se Srbija sastaje sa Španijom i Danskom.

Nakon tri otkaza iz Fudbalskog saveza Srbije najavljeno je da će konačan spisak za prvo okupljanje reprezentacije nakon Evropskog prvenstva biti objavljen u petak, 30. avgusta, a selektor Dragan Stojković je potvrdio da neće moći da računa na Vlahovića, Mitrovića i Milinković-Savića.

„Što se tiče Vlahovića, Sergeja i Mitra stvari su vrlo jednostavne. Vlahović me je zvao, rekao da ima porodične probleme, u to ne ulazim i nadam se da će to što ima rešiti na pozitivan način, što mu iskreno želim“, rekao je Stojković.

„Mitrović i Sergej praktično sve vreme igraju u Al Hilalu pod povredama. Momci su se javili, pričali smo, razumem sve, hoće da iskoriste vreme kako bi te povrede sanirali. Kod Mitrovića je problem zadnja loža, kod Sergeja bol u leđima, igra pod injekcijama, mislim da je reč o pršljenu“, objasnio je selektor Srbije.

Mitrović i Milinković-Savić odigrali su u sredu uveče ceo meč za Hilal, Mitrović je bio strelac dva gola.

Stojković se u izjavi objavljenoj na sajtu Fudbalskog saveza Srbije nije zaustavio na ovim objašnjenjima već je najavio da će u ponedeljak na konferenciji biti reči o temi otkaza reprezentaciji, ali i drugim stvarima vezanim za predstojeće obaveze Orlova.

„Obzirom na to da smo skloni različitim spekulacijama, ovim želim da naglasim da nema prostora za tako nešto. U ponedeljak je konfrencija za medije na kojoj ćemo razgovarati detaljnije o mnogim temama, kao i o našim ciljevima u Ligi nacija, ali pre svega pripremi za utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Odlazak na treće veliko takmičenje u nizu biće naš prioritet u narednom periodu“.

Srbija 5. septembra dočekuje Španiju u Beogradu, a tri dana kasnije u Kopenhagenu gostuje Danskoj

Sportklub.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare