29. Augusta 2024.

Brzinski ručak gotov za svega 12 minuta: Ništa lakše i ukusnije

Jelo kojim ćete omađijati goste, a i vi ćete želeti ponovo da ga spremite.

Recept koji vam donosimo može se dopunjavati i uključivati raznovrsne nadeve. Možete njime eksperimentisati dokle god želite, osnova je uvek ista.

Za pripremu jela neće vam biti potrebno više od 12 minuta.

Sastojci:

– 3 veća krompira

– 6 šnita slanine

– 100 g čedar sira

– 6 jaja

– 2 kašike seckanog luka

Priprema:

Oljuštite krompir, a zatim isecite svaki na pola po širini. Ukoliko imate mlad krompir, ne morate da ga ljuštite. Izdubite ga sa šire strane, a sa suprotne strane, izravnajte tako da izdubljena korpica može da stoji.

Pazite da ne probušite dno korpice. Kako koji izdubite stavite u vodu da ne promeni boju. Ocedite i ređajte korpice po plehu sa otvorom nadole.

Oko svakog izdubljenog krompira obmotajte komad slanine i fiksirajte je čačkalicom. Pecite 45 minuta na 200 stepeni dok slanina ne postane hrskava.

Kad se malo ohladi, na dno krompira stavite čedar, pa odozgo po jaje u svaku korpicu.

Odozgo pospite lukom i pecite 6 do 12 minuta na 180 stepeni.

superzena.b92.net

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare