29. Augusta 2024.

Vladan Milojević, činjenice i utisci

O utiscima može da se raspravlja, ali činjenicama ne, a one kažu da je Vladan Milojević ubjedljivo najuspješniji trener Crvene zvezde u zadnje tri decenije i da je njegov tim bio dominantan u revanšu sa Bode Glimtom.

Četiri puta je posle letnjih priprema ulazio u kvalifikaciono sito i slavodobitnički dovodio evropski fudbal na Marakanu.

To su činjenice.

Liga Evrope, pa tri Lige šampiona. Na 13 dvomeča – 13 prolaza!

I to su činjenice.

Milojevića, međutim, više zanimaju utisci. Jasno je da ih je previše pratio, neki su ga zaboleli do mere da je pokazao veliku dozu ironije na konferenciji za medije posle još jednog plasmana u Ligu šampiona i ušao je u salu rešen da pošalje poruke.

Pa, ko se prepozna u njegovim rečima…

„Slobodno napišite da je „Miloje bunker“ još jednom prošao na sreću. Mislite da mi to smeta, ali ne – simpatično mi je.“

Nije to bila direktna poruka novinarima, nego svima koji su u negativnom kontekstu komentarisali kroz izjave u medijima i na društvenim mrežama igre pod njegovom komandom, a možda i pojedincima iz uprave.

Starsport/Dimitrije Vasiljević

Milojević je očigledno pratio komentare i više nego što bi trebalo, pa je uoči revanša sa Bode Glimtom poručio da nije stručnjak, nego samo običan trener.

Znao je Milojević dok to izgovara da nije običan trener u Zvezdinoj istoriji. I to je nepobitna činjenica.

Objašnjavao je Milojević da je Zvezda igrala na jedini mogući način u Norveškoj kako ne bi upala u mrežu rivala i nastradala ako napadne, ali i činjenica i utisak je da je bila na ivici katastrofalnog poraza i sa takvim pristupom i „jedinim načinom“.

Starsport/Dimitrije Vasiljević

Takođe je i činjenica da je Milojević odlično sve pripremio za revanš i da je razbio Bode, a posebno upečatljivo da je tim imao moć da juri treći gol i ne bude u totalnoj defanzivi kad je i krilo zamenio defanzivnim veznim.

Činjenica je i da Milojeviću smetaju utisci o uticaju koji Zvezda ima u srpskom fudbalu. Ima pravo da kaže šta misli, uputi poruke kakve želi, ali sigurno je svestan da ovo nije vreme kad je podvizima protiv Sparte i Krasnodara podizao klub iz pepela i gradio kao činjenično stanje mesto u galeriji Zvezdinih trenerskih velikana.

Ovo je „neka nova Zvezda“, moćnija na svim poljima.

Sportklub.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare