28. Augusta 2024.

UEFA „osmislila“ posebnu nagradu za Kristijana Ronalda

Kristijanu Ronaldu će na ceremoniji žreba za Ligu šampiona u četvrtak u Monaku biti dodeljena specijalna nagrada. Portugalac će moći da kaže da ima nagradu koju niko pre njega nije osvojio.

Najboljem strelcu Lige šampiona, Kristijano Ronaldo, dobiće posebnu nagradu od predsednika UEFA Aleksandra Čeferina za upečatljive nastupe u prestižnom klupskom takmičenju.

Tokom više od 18 godina, noseći dresove Sportiga, Mančester junajteda, Real Madrida i Juventusa Kristijano Ronaldo je postigao 140 golova na 183 utakmice u Ligi šampiona. Postigao je 11 golova više od Lionela Mesija u elitnom takmičenju i 46 više od trećeg najboljeg strelca Lige šampiona Roberta Levandovskog.

„Kristijano Ronaldo je jedna od najsjajnijih zvezda u sazvežđu Lige šampiona. Njegova izuzetni golgeterski rekordi u takmičenju čini se da će odolevati stubu vremena i predstavljaće u budućnosti veliki izazov za generacije koje dolaze. Njegova konstantna izuzetnost na vrhunskom nivou samo su put ka stalnoj poteri ka timskim i individualnim uspesima i nagradama. U više od dve decenije on je uvek napredovao i menjao igru svojom uvek mladalačkom strašću za postizanjem i proslavama golova. Njegov profesionalizam, radna etika, posvećenost i sposobnost da sija na najvećoj pozornici su kvaliteti kojima bi fudbaleri na celom svetu trebalo da teže“, poručio je Čeferin.

U sedam sezona je Kristijano Ronaldo bio najbolji strelac Lige šampiona. Takođe je rekorder po broju postignutih golova u jednoj sezoni Lige šampiona – u sezoni 2013/14. postigao ih je 17.

Portugalac je bio šampion Evrope jednom sa Mančester junajtedom i četiri puta sa Realom. Prvi je igrač koji je pet puta osvojio Ligu šampiona od kada se takmičenje igra u ovom formatu, 1992. godine. Tresao je mrežu u tri finala (2008, 2014. i 2017.).

Takođe drži i rekord po najvećem broju vezanih utakmica na kojima je davao golove – 11 u periodu od juna 2017. do aprila 2018. Postigao je osam puta het-trik.

Sportklub.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare