Grilovanom kukuruzu dodajte nasjeckani avokado i paradajz i sve prelijte osvježavajućim vinegret dresingom sa sokom limete, maslinovim uljem i začinima. Salatu dobro ohladite i poslužite uz grilovano meso ili povrće.
Sastojci
Broj porcija4
2 svježa uha kukuruza šećerca
1 kašičica soli
5 kašika maslinovog ulja
8 kašika soka od limete
½ kašičice mlevenog kima
1 kockice avokada
220 g čeri paradajza, prepolovljenih
45 g crvenog luka, sitno iseckanog
30 g korijandera, nasjeckanog
¼ kašičice bibera
Priprema
1Pripremite roštilj
Očistite roštilj i pripremite ga za direktno pečenje na umerenoj vatri, oko 180 stepeni.
2Pecite
Kukuruz premažite sa 2 kašike maslinovog ulja i začinite sa 1/2 kašičice soli. Pecite ga na direktnoj, srednjoj vatri, sa zatvorenim poklopcem, dok ne postane vruće i kukuruz ne omekša. Ovo će trajati 10-15 minuta. Povremeno okrećite kukuruz. Skinite kukuruz sa roštilja i ostavite da se malo ohladi. Odrežite zrno kukuruza sa klipa i stavite u veliku zdjelu.
3Napravite preliv
U posebnoj posudi umutite preostalo maslinovo ulje, so, sok od limete, kim i biber. Ostavi to na stranu.
4Dodajte ostale sastojke
Dodajte avokado, paradajz, luk i cilantro u činiju sa kukuruzom i prelijte prelivom. Lagano promiješajte. Poslužite odmah.
Napomena
Kukuruz možete pripremiti i u grill tiganju na šporetu po istom postupku kao i na roštilju.
Index.hr