27. Augusta 2024.

Ovo su najukusniji domaći burgeri, spremaju se za 10 minuta

Sastojci:

  • 450g mlevenog mesa (najbolje mešano, ili samo goveđe)
  • So i biber po ukusu
  • 4 zemičke za burgere
  • 4 režnja kačkavalja
  • Zelena salata, paradajz, crni luk i kiseli krastavčići za prilog

Recept za domaće burgere:

  • Podelite mleveno meso na 4 jednaka dela i oblikujte svaki u burger, malo deblje nego za pljeskavicu. Napravite malo udubljenje u sredini svakog burgera prstom, ovaj mali trik omogućava da se ravnomernije ispeku. Začinite obe strane svakog burgera  solju i biberom.
  • Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri. Možete dodati malo ulja da sprečite lepljenje, ali nije potrebno ako koristite tiganj sa neprijanjajućim premazom.
  • Stavite burgere u vruć tiganj. Pržite oko 4 minuta sa svake strane za srednje pečeno meso. Prilagodite vreme kuvanja ako više volite burgere koji su slabije, ili jače pečeni.
  • Ako koristite sir, stavite krišku na svaku pljeskavicu tokom poslednjeg minuta pečenja i pokrijte tiganj poklopcem da bi se sir otopio.
  • Dok se burgeri peku, presecite zemičke i zapecite ih u drugom tiganju dok ne postanu zlatno smeđe.
  • Stavite pečene burgere na donji deo svakog zapečenog peciva. Dodajte svoje omiljene priloge i začine, a zatim prekrijte drugim delom peciva.
  • Poslužite odmah, domaći burgeri su najlepši dok su još uvek topli!

superzena.b92.net

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare