27. Augusta 2024.

Nakon saslušanja odluka o pritvoru direktora Šuma Srpske

Slaven Gojković i osumnjičeni za zloupotrebe u Šumama Srpske kod tužioca

Slaven Gojković bivši v.d. direktora Šuma RS i četvorica osumnjičenih za zloupotrebe u šumskim gazdinstvima tokom pandemije korona virusa biće danas saslušani u Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo, potvrđeno je za Srpskainfo.

Nakon saslušanja osumnjičenih tužilac će odlučiti o eventualnom zahtjevu za određivanjem jednomjesečnog pritvora.

Strahinja Bašević, vršilac dužnosti direktora Šumskog gazdinstva “Romanija” Sokolac i poslanik SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske, predao se jutros policiji u Istočnom Sarajevu.

Bašević je od juče bio u bjekstvu, nakon što su službenici MUP Republike Srpske pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo uhapsili četiri bivša i sadašnja direktora u Šumama Republike Srpske, uključujući i Slavena Gojkovića.

– Osumnjičena lica se terete da su tokom 2020. godine na području opštine Sokolac, Han Pijesak, Rogatica i Višegrad i to G. S. kao v.d. direktor Šume Republike Srpske, B. S. kao v.d. direktor ŠG “Romanija“ Sokolac, L. M. kao v.d. direktor ŠG “Sjemeć“ Rogatica, G. J. kao v.d. direktor ŠG “Visočnik“ Han Pijesak i Č. L. kao v.d. direktor ŠG “Panos” Višegrad, iskoristili svoj službeni položaj i ovlaštenja kojom prilikom su nanijeli štetu budžetu Republike Srpske i to na način da su svjesno kršili Zakon o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine, zloupotrijebivši hitnost navedenu u Naredbi Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, iako su znali da opštine Sokolac, Višegrad, Han Pijesak i Rogatica nisu proglasile elementarnu nepogodu, te su iskoristili okolnosti proglašenja pandemije “COVID-19“, koja je od strane Svjetske zdravstvene organizacije proglašena na globalnom nivou- saopšteno je iz OJT Istočno Sarajevo.

srpskainfo.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare