26. Augusta 2024.

Isprobajte recept: Punjene lepine, veoma ukusne, a gotove za 15 minuta

Jednostavni sastojci ponekad čine najbolje kombinacije okusa, a punjene lepine stara su i provjerena delicija koju bismo mogli jesti veoma često.

Jedan takav recept donosimo u nastavku, a njegov je glavni kvalitet to ga može napraviti svako, a okus je kao da je pravio chef ili iskusna domaćica. Uz sve to, ove lepine ne morate pržiti u dubokom ulju, pa bismo mogli reći da se radi o nešto zdravijoj varijanti.

Za tijesto:

200 g glatkog brašna

kašikica soli

pola kašikice praška za pecivo

1 jaje

topla voda

Za punjenje:

šunka

sir

Dodatno:

maslinovo ulje i začinsko bilje za premaz

Priprema:

Zamijesiti glatko tijesto od svih navedenih sastojaka.

Trgati male kuglice pa svaku razvući u ruci i napuniti pa ponovno oblikovati u kuglicu.

Na podlogu staviti malo brašna pa razvaljati kuglicu u krug.

Staviti na suhu tavu i peći sa svake strane dvije do tri minute.

Premazati maslinovim uljem koje, po želji, možete začiniti biljem.

Poslužiti odmah.

Savjet: Lepine možete puniti bilo kojim drugim nadjevom

Recept za najbrže lepine podijelila je gastro-blogerica Petra Sabljić.

Azra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare