Riba može da se spremi brzo i jednostavno.
Potrebno je:
– riba (u receptu pastrmka)
– soli
– 4 čena bijelog luka
– sjeckan peršun
– 2 kašike brašna hljebnog
– 2 kašike kukuruznog brašna
– 1 kašičica slatke mljevene paprike
– 1 kašičica suvog začina.
Priprema:
Ribu očistiti, isjeći peraja, malo prosušiti ubrusom, i dobro posoliti. Onda je poprskati limunovim sokom. U sud sipati oba brašna, papriku i začin i izmiješati.
Ribu napuniti sjeckanim bijelim lukom i peršunom, pa je malo pričvrstiti čačkalicama.
Dobro je uvaljati u brašno koje smo spremili i pržiti u vrelom ulju. Smanjiti temperaturu, pa je poklopiti, prenosi MagazinNovosti.
Kad zarumeni okrenuti. Servirati toplu uz krompir salatu i kriške limuna.
Glassrpske.com