23. Augusta 2024.

Hrabri Borac: Bez golova u Budimpešti, kod kuće za istoriju

Borac je odlično odigrao u odbrani, a imao je i svoje šanse u duelu u Budimpešti.

Fudbaleri Borca odigrali su meč bez golova sa Ferencvarošem u gostima u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope! Revanš je za sedam dana na Gradskom stadionu u Banja Luci.

Borac je odlično odigrao u odbrani, a imao je i svoje šanse u duelu u Budimpešti.

Nije bilo mnogo dešavanja vrednih pomena u prvih desetak minuta. Igralo se otvoreno sa obe strane, ali sve prikazano moglo bi se podvesti pod standardnu floskulu „početno ispitivanje snaga“.

Pripretio je Borac u 14. minutu. Dobro se zagradio Jovo Lukić, izborio se sa domaćim igračima, ali na kraju nije dobro šutiriao.

Prva prava pretnja Ferencvaroša stigla je u 26. minutu. Kanster je sjajno pokušao glavom, ali je Filip Manojlović bio odličan na svom golu.

Nekoliko minuta kasnije zapretio je i Adama Traore, ali je njegov udarac otišao preko gola.

Banjalučani su imali sjajnu šansu u 44. minutu. Stefan Savić se našao u odličnoj prilici, šutirao je fenomenalno, ali je Dibus uspeo da odbrani.

U prvom minutu nadoknade još jednom se istakao Manojlović- Ovoga puta je osujetio pokušaj Barnabasa Varge.

U 56. minutu se ponovo istakao Manojlović. Ben Romden je imao sjajan pokušaj, ali je golman Borca još jednom zablistao među stativama.

Problemi za Borac nisu se ogledali u primljenim golovima, ali jesu u povredi Luića. Muke su krenule od 76. minuta kada je bilo jasno da Lukić neće moći da nastavi, a na kraju je i zamenjen u 79. minutu.

Borac je imao dobru priliku i u samom finišu utakmice. Nakon brzog kontranaada, Karolina je mogao da uposli Čavića, ali je pokušao sam da reši situaciju i na kraju je njegov šut izblokiran.

Revanš je u Banja Luci za sedam dana.

Sportklub.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare