23. Augusta 2024.

LE: Ajaks surov u Poljskoj, goleada u Luganu, PAOK ubjedljiv

Mnoštvo zanimljivih mečeva odigrano je u četvrtak uveče u prvim duelima plej-ofa za Ligu Evrope.

Velika će razlika biti naredne sezone između Lige Evrope i Lige konferencije. Ona osnovna, u drugom po rangu evropskom klupskom takmičenju ekipe učesnice očekuje po osam, u najmlađem Ligi konferencije po šest utakmica.

Ajaks je nastavio sa dobrim igrama, posle eliminacije novosadske Vojvodine i one srećne posle neverovatne penal-serije protiv Panatinaikosa, čini se da će Holanđanima najteže biti na poslednjoj prepreci.

Kopljanici su bili ubedljivi protiv šampiona Poljske Jagelonije – 4:1, tako da bi revanš u Amsterdamu trebalo da predstavlja formalnost. Doduše, domaći su poveli u petom minutu preko Diegueza, ali…

Potom je na scenu stupio raspoloženi Čuba Akpom, Englez je pogađao u 10, 61. i 69. minutu, a mrežu Jagelonije zatresao je i Godts u 28. za ubedljiv trijumf.

Sjajan meč viđen je u Luganu, gde je istoimeni tim remizirao sa Bešiktašem – 3:3. Imali su Turci i dva gola prednosti, posle pogodaka Fernandeša i Al Musratija početkom drugog poluvremena.

Ipak, Švajcarci su najpre smanjili preko Štefena u 57, a potom i izjednačili kad je sopstvenu mrežu zatresao Gabrijel Paulista u 64. minutu. Imaće čemu da se nada i Lugano u Istanbulu, mada je jasno da su sada crno-beli bliži Ligi Evrope.

PAOK je očekivano lako slavio protiv Šamroka u Solunu – 4:0. Asistent kod drugog gola Tajsona bio je srpski reprezentativac Andrija Živković,

Iznenađenje je načinio letonski RFS, koji je na svom terenu savladao APOEL – 2:1. Domaći su sa Stefanom Panićem u startnoj postavi čak imali dva gola viška, ali je nadu Kipranima vratio iskusni, 37-godišnji El Arabi.

LASK nije uspeo da iskoristi prednost domaćeg terena protiv FCSB (bivša Steaua), odigrali su Austrijanci samo 1:1 pred svojim navijačima. Kod LASK-a Branko Jovičić je ostao na klupi.

Vredne minimalce ostvarili su Plzenj protiv Harsta u Češkoj, nesrećnim autogolom Ojegokea u 90+6. minutu, kao i Elfsborg na gostovanju Moldeu, u Norveškoj je pogodio Kasem u 15. minutu, odnosno Anderleht protiv Dinamo Minska na neutralnom terenu u Mađarskoj.

I Ludogorec je blizu Lige Evrope posle ubedljive pobede u Razgradu protiv moldavskog Petrokuba – 4:0. Bugari su trijumf podebljali sa dva gola Almeide u nadoknadi, pogađao je Portugalac oba puta na asistenciju Nedeleva u 90+1. i 90+4. minutu.

Na kraju, Braga je sa igračem više, posle preokreta slavila protiv bečke Austrije – 2:1. Gosti su još u drugom minutu posle crvenog kartona Grgiću ostali sa desetoricom, ali su poveli u 25. kad je pogodio Burgštaler.

Preokret su režirali Vitor Karvaljo i Zalazar. Najpre je prvoimenovani Brazilac pogodio na asistenciju Urugvajca u 33. minutu, dok su ova dva igrača zamenila uloge u 71. minutu.

Sportklub.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare