Donosimo vam još jedan jednostavan recept.
Sastojci:
25 g svježeg kvasca
300 ml toplog mlijeka
1 kašika šećera
2 kašike ulja
450 g brašna
1 kašičica soli
150 g kačkavalja
50 g svježeg špinata
30 ml maslinovog ulja
3 čena bijelog luka
3 grančice peršuna
Priprema:
Za tijesto sjedinite kvasac, toplo mlijeko, šećer, ulje, brašno i so. Umiješeno tijesto ostavite da naraste četrdesetak minuta, kratko ga umijesite i podijelite na dva jednaka dijela. Od svakog dijela dobićete po šest lepinjica. Svaki dio oblikujte u lopticu, a zatim ga razvucite oklagijom i punite kačkavaljem i špinatom. Nakon što sve to upakujete, razvucite opet oklagijom, ostavite lepinjice da odmore desetak minuta, a zatim ih pecite u zagrijanoj rerni na 250 stepeni oko pet minuta. Za kraj gotove balone premažite maslinovim uljem kome ste dodali bijeli luk i peršun.
*Recept preuzet sa stranice “Nespretna domaćica”.