Hrskave, lagane korpice, ispunjene bogatom kremom od nektarina i prelivene karamelizovanim voćem. Ako ti se naježe koža pri pomisli na ovu savršenu ljetnju poslasticu, potpuno je opravdano.
Imamo recept za “Conchitas de Pavlova de verano” sa nektarinama.
Sastojci:
Za korpice od pavlove:
- 6 komada jaja sobne temperature
- 370 g šećera
- 1 kašika kukuruznog skroba (alternativa je 3 kašike brašna)
- 1/2 kašičice praška za pecivo
Za kremu od nektarina:
- 1 1/2 šolja kisele pavlake
- 1/2 šolje prah šećera
- Vanilin šećer
Za karamelizovane nektarine:
- 8 nektarina
- 4 kašike smešnog šećera
- 1 kašičica cimeta
- 60 g putera
- Malo limunovog soka i rendane kore
- Prstohvat soli
Priprema:
Zagrij rernu na 170 °C te postavi papir za pečenje na lim. Umuti bjelanjke mikserom dok ne nastanu mekani vrhovi. Dodaj pola količine šećera i muti još. Dodaj preostali šećer i povećaj brzinu dok bjelanjci ne dobiju tvrde i sjajne vrhove. Pomoću špatule u smjesu dodajte kukuruzni skrob ili brašno te prašak za pecivo.
Rasporedite smjesu u kalupe u napravi oblik školjke te ih stavite na pripremljeni lim za pečenje. Stavi u prethodno zagrijanu rernu, a temperaturu smanji na 90 °C. Peci oko 90 minuta, dok se smjesa ne učvrsti i osuši. Isključi rernu, ali ostavi da se Pavlova ohladi unutar nje.
U međuvremenu napravite preliv. U tiganju otopi puter, dodaj nasjeckane nektarine, šećer i cimet. Miješaj i kuvaj dok se ne stvori karamela. Dio nektarina izblendaj i ostavi sa strane.
Umuti pavlaku i prah šećer dok ne dobiješ čvrste vrhove. Dodajte vanilu i izblendaj nektarine, pa sjedini.
Na korpice od pavlove stavi malo kisele pavlake, dodaj karamelizovane nektarine, a zatim i svježe nektarine.
Naslovna fotografija: soulfoodmx
Ultra.ba