10. Augusta 2024.

Jednostavno i bez prljavih sudova: Obožavaćete ovu čokoladnu tortu

Ako ste ljubitelji čokoladnih poslastica, ova torta je dobar izbor.

Posebno se ističe po tome što za njenu pripremu nećete isprljati mnogo sudova, odnosno dovoljna vam je jedna posuda i kalup.

Možda vas zanima

Kada se ispeče, možete je posuti kakaom ili šećerom u prahu, a možete dodati i čokoladnu glazuru.

Sastojci koji će vam biti potrebni za ovaj recept su:

– 120 grama brašna

– pola kesice praška za pecivo

– jedna kašičica sode bikarbone

– 200 grama šećera

– jedna kašika kakaoa

– jedno jaje

– 100 mililitara ulja

– 120 mililitara tople vode

– 120 mililitara mlaćenice

– prstohvat soli

Priprema:

Prvo uključite rernu na 180 stepeni. U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer, sodu bikarbonu, kakao i sol. Potom dodajte jaje, ulje i mlaćenicu, pa umutite mikserom. Dodajte toplu vodu i mešajte sve dok smesa ne postane glatka.

Kalup prečnika 20 centimetara obložite papirom za pečenje i sipajte smesu. Lagano protresite kalup kako bi mehurići izašli na površinu. Tortu pecite otprilike 25 minuta i čačkalicom proverite da li je pečena.

superzena.b92.net

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare