Donosimo vam savršen recept za brzo i zdravo omiljeno italijansko jelo
Brz obrok neodoljivog ukusa, toliko se jednostavno sprema da može i dete da ga napravi. Ono što je dodatan plus jeste da je “guilty free”, odnosno sadrži zdrave namirnice i minimalnu količinu brašna, te vas neće ugojiti (mnogo).
Sastojci:
Podloga
3 tikvice – 1kg
4 jajeta
So, biber
5-6 kašika brašna
1 prašak za pecivo
Nadev
1 paradajz
100 g kobasice
50 g domaće dimljene slanine
50 g maslina
150-200 g sira
Pelat od paradajza sa origanom i bosiljkom
Priprema:
Izrendati tikvice i posoliti. Sačekati malo da tikvice puste vodu i iscediti ih. Dodati im jaja i umutiti sve, pa dodati brašno, prašak za pecivo i biber. Sve sjediniti i sipati u kalup, prekriven papirom za pečenje. Poređati prvo paradajz, a zatim i ostale sastojke. Peći na 200 stepeni oko 20 minuta.
Foto: Printscreen Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković
Objektiv.rs