30. Jula 2024.

Evo kako da napravite maskarpone

Čuveni italijanski desertni sir koji se koristi u pripremi tiramisua i čizkejka, možete da napravite i sami kod kuće.

Potrebno vam je:

  • 600 ml pavlake za kuvanje
  • 2 kašike limunovog soka

Priprema

U šerpu sipajte pavlaku za kuvanje pa pustite da provri. Dodajte limunov sok i kuvajte, sve dok smjesa ne postane gusta, uz neprestano miješanje. Šerpu stavite u posudu sa ledenom vodom i ostavite tako 10 minuta.

U drugu dublju posudu ili šerpu stavite cjediljku i obložite je gazom. Unutra sipajte smjesu i ostavite tako u frižideru 24 sata. Čuvajte maskarpone sir u frižideru u zatvorenoj posudi najviše pet dana, prenosi Trpeza.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare