Osim što su sjajan doručak, brusketi kapreze su i brzo i jednostavno predjelo i odlično rješenje kada se pojave nenajavljeni gosti.
Sastojci za bruskete kapreze:
- hljeb baget
- 2 čena bijelog luka
- 3 kašike maslinovog ulja
- čeri paradajz
- mladi luk
- mocarela sir
- bejbi spanać ili rukola
Priprema brusketa kapreze:
Isjeckajte hljeb na kriške. Bijeli luk usitnite i dodajte mu maslinovo ulje, pa time premažite svaku krišku.
Uključite rernu na vruć vazduh i podesite temperaturu na 200 stepeni, da se zagrije, pa pecite hljeb nekoliko minuta.
Paradajz isjeckajte na manje komade. Isjecite mladi luk na kolutove i dodajte ga u posudu sa paradajzom. Začinite sve sa dvije kašike maslinovog ulja i dodajte začine po želji. Mocarela sir isjeckajte. Ako koristite bebi mocarelu, dovoljno je da je presječete napola.
Prepečen hleb filujte povrćem i sirom i po vrhu dodajte bebi spanać. Ili rukolu, ako ovo ne volite, prenosi ona.rs.