26. Jula 2024.

Plažu iz susjedne zemlje Forbs proglasio za najljepšu skrivenu plažu u Evropi

Od Italije do Albanije postoji pregršt mesta koja su zaista prava rajska destinacija, ipak jedno se posebno izdvaja, a nalazi se u susednoj Hrvatskoj.

Naime, reč o je sjajnoj dalmatinskoj obali i plaži, koja je 2019. godine bila proglašena za najlepšu plažu Evrope- plaža Pasjača.

Prelepu plažu Pasjača u najjužnijoj hrvatskoj opštini Konavle, Forbs je proglasio najlepšom skrivenom plažom u Evropi.

Udaljena je deset minuta vožnje od Cavtata i trideset minuta vožnje od Dubrovnika, a veoma je blizu i Crne Gore, odnosno Herceg Novog, iako je neophodno preći granicu.

Plaža Pasjača je za prave ljubitelje mirnog odmora, na njoj nema glasnih barova, vodenih sportova niti bilo kakvih drugih atrakcija. Njena čar je upravo u čistoj prirodi, zvucima talasa i plavom moru.

Smeštena u malom selu Popovići, Pasjača privlači ljude iz celog sveta. Spust do nje može biti zahtevan, sa mnogo stepenica uz prepoznatljive stenovite izdanke Konavala, ali rezultat je apsolutno vredan toga.

Čak je i poznati američki magazin Forbs objavio da je Pasjača proglašena za najlepšu skrivenu plažu u Evropi 2024. godine prema “European Best Destinations”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare