22. Jula 2024.

Ferstapen ljut: “Neka idu dođavola”

Šampion Formule 1 Maks Ferstapen bio je izuzetno ljut tokom trke za VN Mađarske koju je završio na petom mestu.

Od starta je imao probleme, brzo se i unervozio što zbog samih kola, što zbog određenih intervencija FIA, i danas i ranije, a na kraju je zbog sudara sa Hamiltonom izgubio četvrtu poziciju.

“Neka idu dođavola. U Austriji su me mazali go*nima, rekli su tada da sam se kretao dok sam kočio, bla, bla”, aludirao je na incident u prethodnoj trci koju je takođe završio na petom mestu.

On je tada u 64. krugu, u momentu dok je vodio, imao duel sa Landom Norisom posle kojeg su obojica oštetili bolide s tim da je Holanđanin uspeo da zavri trku.

Nije se proslavio ni u Mađarskoj.

Već na startu je upozoren da se vrati na prvobitnu poziciju jer je nepropisno preticao Norisa. Tada je izbegao penale.

“Onda možete da kažete FIA-i da ćemo se tako od sada takmičiti. Samo tako što ćemo ljude izbaciti sa staze”, odgovorio je Verstapen kada je dobio poruku da mora da pusti Engleza da prođe.

Ovo je bio prvi okršaj koje je vozač Red Bula imao preko radija na trci, ali nikako i poslednji.Posle prve razmene reči sa boksom, usledila je nova bujica reči, od ljutitog Maksa.

“Neverovatno je kako smo dozvolili da nas potkopaju i jednostavno upropastimo moju šansu”, dodao je.

Ipak, glavna kritika koju je Maks više puta uputio svom timu odnosila se na strategiju.

“Dali ste mi ovu usranu strategiju, zar ne? Pokušavam da nadoknadim ono što ste propustili da uradite”, odgovorio je Holanđanin svom timu.

Na kraju trke, trostruki svetski šampion potvrdio je da tempo nije dovoljan da se suprotstavi tandemu Meklarena.

“Možda tim nije shvatio šta je pogrešno uradio u to vreme, ili možda nisu videli da je to tako ozbiljno“, rekao je Maks na pitanje o njegovim radio razgovorima posle trke.

Ipak, kaže da s obzirom na brzinu Meklarena, to se ne bi mnogo promenilo, ali će Holanđanin u narednim morati da razgovara sa svojim timom da shvati šta se dogodilo.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare