18. Jula 2024.

Otkaz u vladi Argentine – “niko neće Mesiju govoriti šta da priča”

Zamenik sekretara Ministra sporta u vladi Argentine Hulio Garo razrešen je dužnosti jer je zahtevao od fudbalera svoje zemlje da upute izvinjenje zbog rasističkih komentara.

Mesi i družina su nakon pobede u finalu Kopa Amerika protiv Kolumbije pevali pogrdne pesme na račun francuske reprezentacije, bilo je rasističkih ispada, što je zasmetalo određenim krugovima u vladi.

Garo je javno zatražio od fudbalera da upute izvinjenje, konkretno je prozvao i Mesija, ali je kasno shvatio da je napravio grešku karijere.

“Kabinet predsednika države želi da obavesti da niko iz vlade ne sme da kaže fudbalskim reprezentativcima Argentine, svetskim prvacima, dvostrukim uzastopnim osvajačima Kopa Amerike, ili bilo kom građaninu, šta će da kaže i šta će da rade. Iz tog razloga, Hulio Garo neće više biti zamenik sekretara ministarstva sporta”, rečeno je iz predsedničkog kabineta.   
Odluka vlade Argentine stigla je ekspresno nakon poruke koju je Garo objavio u jednom intervjuu.

“Mislim da bi kapiten reprezentacije (Leo Mesi) trebalo da se oglasi i da se izvini, a to bi isto trebalo da uradi i predsednik Saveza (Klaudio Tapija). To što su uradili stavlja nas u lošu poziciju kao države posle toliko uspeha”.

Zbog ovih reči Garo je izgubio posao, iako je iz njegove kancelarije ubrzo pošto se izjava već proširila u “onlajn” prostoru, rečeno da nije mislio na Mesija.

“Kategorički demantujem da sam tražio od Mesija da se izvini. To bi bilo nepoštovanje nekoga ko konstantno promoviše i veliča Argentinu sa svojim humanitarnim i sportskim uspesima”, rekao je Garo

Nije vredelo, u međuvremenu je već postao “bivši” zamenik sekretara.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare