18. Jula 2024.

Goreće Split – stiže Rakitić!

Hrvatski fudbaler Ivan Rakitić (36) obavio poslednju formalnost pred dugo čekani povratak u splitski Hajduk.

Italijanski transfer inajder Fabricio Romano objavio je da je Rakitić obavestio čelnike svog dosadašnjeg kluba Al Šababa da želi odmah da raskine ugovor i da je tako postao korak bliže Europi.

Dogovorio je dvogodišnji ugovor, a presudila je želja da zaigra u Hrvatskoj

Bivši reprezentativac Hrvatske bi do kraja ove nedelje trebalo da ozvaniči transfer u Hajduk, prenose hrvatski mediji, nakon što je Rakitić razrešio sve formalnosti sa saudijskim klubom Al Šababom.

Romano isprva nije pomenuo o kom klubu se radi, ali je ubrzo obnarodovao i taj podatak – Rkitić se seli u Hajduk.

To je sam i potvrdio novom objavom uz poznatu uzrečicu “here we go” i informacijom kako je Rakitić dogovorio sa Splićanima dvogodišnji ugovor.

Presudila je činjenica da je nekadašnji igrač Sevilje i Barselone želeo da igra u Hrvatskoj, a tome su ključno doprineli, piše Romano, Nikola Kalinić kao sportski direktor, Ivan Perišić kao saigrač i Đenaro Gatuzo kao trener.

Ključnu ulogu u transferu odigrao je zapravo Kalinić koji je krenuo u pregovore kad niko drugi o tome nije razmišljao. Prema navodima hrvatskih medija, Ivan je bitno smanjio apetite oko ugovora, a većim delom plaćaće ga sponzori.

Đenaro Gatuzo tako, nakon Ivana Perišića, dobija u ruke još jednu legendu hrvatskog fudbala i sa njima bi “bili” konačno mogli igrati važnu ulogu u novoj sezoni HNL-a koja je pred vratima.

Navodno, čeka se i dolazak Edina Džeke, čime bi bio kompletiran verovatno i najzvučniji prelazni rok u istoriji kluba sa “Poljuda”.

Split će “goreti” ovih dana.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare