18. Jula 2024.

Devet golova za mjesec dana – Hrvat stigao Mesija

Napadč Dalas Petar Musa postigao je čak devet golova u poslednjih mesec dana u MLS ligi.

Ovaj napadač je u februaru prešao iz Benfike u MLS ligu i posle pola godine privikavanja na novu sredinu počeo je redovno da trese mreže. 

Bio je strelac i noćas, u pobedi protiv Ostina 3:1, kada je u 56. minutu bio precizan sa “bele tačke”, i to iz ponovljenog udarca pošto mu je prvi pokušaj odbranio golman rivala, ispostavilo se pritom i nepropisno kretao pre udarca.

Musa je i izborio kazneni udarac.

Ubrzo nakon što je postigao gol za 2:1 došao je u sukob sa jednim igračem gostiju, bilo je trzavica između njih tokom meča i uprkos “teškim” rečima strasti su se brzo smirile na tom delu terena.

Hrvat je ekspresno zaradio žuti karton, i dok je on sa jednim delom ekipe slavio, u daljini je nastala nova gužva, guranje i, čini se, neki udarac, jer je jedan od igrača Dalasa pao na pod. 

Sudija je posle VAR provere uručio crveni karton Sebastianu Driusiju, igraču Atlante. U osam minuta oko pogotka, podeljeno je ukupno pet žutih i jedan crveni karton.

Sjajan golgeterski niz Musa je inače započeo 20. maja protiv Minesote het-trikom, nakon toga je pogađao u još šest utakmica, odnosno, od poslednjih osam utakmica u kojima je igrao, u čak sedam je bio strelac.

Ovim poslednjim golom, 13. ove sezone, na listi strelaca se popeo na peto mesto i prestigao je Lionela Mesija, koji ima jedan manje.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare