18. Jula 2024.

Porter ne odustaje od igranja košarke – tražio prelazak u Grčku

Američki košarkaš Džontej Porter, koji je doživotno suspendovan u NBA zbog ilegalnog klađenja, uputio je zahtev da karijeru nastavi u Grčkoj.

Preciziran je i klub u kojem želi da nastavi karijeru – Promiteus.

Američki mediji prenose da su Porterovi advokati podneli poseban amandman i dozvolu pred tamošnjim vlastima da košarkaš nastavi sportsku karijeru. Ujedno, zahtevali su i da se igraču vrati pasoš koji mu je oduzet kako ne bi napuštao zemlju dok se protiv njega vodi proces za nelegalno klađenje.

Međutim, u saopštenju objavljenom u utorak uveče, sudija Lašan Dearsi Hol odbila je da da Porteru dozvolu da igra za Promiteas u košarkaškoj ligi Grčke i Ligi šampiona u Evropi.

On je prezthodne sezone, do suspenzije, u dresu Reptorsa beležio 4.4 poena, 3.2 skoka i 2.3 asistencije na 26 utakmica. Bio je gotovo neprimetan za košarkašku javnost sve dok na površinu isplivao kladioničarski skandal u čijem je bio centru.

Otkriveno je da je uplaćivao velike svote novca na utakmice koje je igrao i na svoj učinak, pa je mogao da manipuliše i da direktno utiče na ishod.

Prethodne sezone grčka košarka već je videla u akciji jednog grešnog Portera iz NBA lige.

Bivši košarkaš Hjustona Kevin Porter Džunior, koji je zbog nasilja nad partnerkom suspendovan, igrao je za PAOK. 

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare