15. Jula 2024.

Španija je šampion Evrope u fudbalu!

Fudbaleri Španije četvrti put u istoriji postali su prvaci Evrope, pošto su u velikom finalu EURO 2024, u Berlinu, savladali Englesku 2:1.

Nova vest

EURO 2024
Wimbledon
Novak Đoković
Olimpijske igre 2024
KK Partizan
Dragan Stojković Piksi
KK Crvena zvezda
Fudbalska reprezentacija Srbije
FK Partizan
Nikola Jokić
FK Crvena zvezda
NBA League
Euroleague
Željko Obradović
Denver Nuggets

Fudbal260

14.7.2024.

23:59

Španija je šampion Evrope, Kejn u bolu, Rodri najbolji igrač EURO!

Fudbaleri Španije četvrti put u istoriji postali su prvaci Evrope, pošto su u velikom finalu EURO 2024, u Berlinu, savladali Englesku 2:1.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport

Trijumf Španije je trijumf najboljeg i najlepšeg fudbala na ovom turniru, bila je ovo sedma pobeda u isto toliko mečeva na šampionatu selektora Luisa de la Fuentea – Španija je potpuno zasluženo na tronu Evrope.

Španija je titulama 1964, 2008. i 2012. godine, dodala i ovu iz Nemačke posle fenomenalnih izdanja od početka do samog kraja tuurnira.

EURO 2024, finale

Španija – Engleska 2:1 (0:0)
Vilijams 47, Ojarzabal 87 – Palmer 73
Sudija: Fransoa Leteksje (Francuska)
Stadion: Olimpijski u Berlinu (kapacitet 71.000)

Englezi idu kuću pognutih glava, ponovio im se scenario od pre četiri godine, ponovo izlaze kao poraženi iz velikog finala Evropskog prvenstva i moraće i ovog puta da se zadovolje drugim mestom.

Videli smo taktiziranje u prvom poluvremenu i fantastiičnu igru u nastavku. Vilijams je dao gol na asistenciju Jamala, Engleska uzvratila preko Palmera, a odluka je pala u 86. minutu kad je Ojarzabal za milimetar izbegao ofsajd i matirao Pikforda.

Asistent za pobedonosni gol Kukurelja je na taj način odgovorio na zvižduke koji su ga pratili od nemačke publike u polufinalu i finalu. Momak lude frizure bio je jedna od jakih karika ekipe skoro bez slabog mesta.

De la Fuente je pokazao trenersku klasu. Fantastičnu viziju forsiranja mladih Jamala i Vilijamsa nadogradio je izuzetnim izmenama u finalu, a kruna je bio pogodak rezerviste Ojarzabala. Momak koji čitavu karijeru provodi u Real Sosijedadu ispisao je istoriju.

Španija je igrala najlepši fudbal od starta šampionata i potpuno zasluženo došla do trofeja. Pobedila je svih sedam utakmica, samo sa Nemačkom igrala produžetke. Fudbalski svet su oduševili Jamal i Vilijams i nema dileme da će „furija“ biti i jedan od favorita na Mondijalu 2026. godine.

Engleska ostaje i dalje bez evropske titule, postala je prva reprezentacija koja je poražena u dva uzastopna finala. Posle Italijana, snove Sautgejtovog tima srušili su Španci.

Gubitnički metalitet i dalje prati Engleze, dok su Španci došli do treće titule u poslednjih pet Prvenstava Evrope

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare