Sufle je desert kojem je nevjerovatno teško odoliti. Kremasto punjenje, vazdušasto tijesto i prirpema u šolji je kombinacija kakvu poželimo kod svih kolača.
Pripremite se da u rekordnom roku napravite sufle, a recept dobro zapamtite.
Sastojci za sufle sa čokoladom:
150 g čokolade za kuvanje, nasjeckane
2 jajeta
70 g šećera
120 g brašna
70 g putera
šećer u prahu
1 kesica vanilin šećera
Priprema suflea sa čokoladom:
Pripremite jednu dublju šolju ili posudu koja podnosi visoke temperature u rerni.
Stavite vodu da proključa u šerpi, pa preklopite posudom u koju ćete staviti prethodno nasjeckanu čokoladu i puter.
Mješajte čokoladu dok se ne otopi.
Umutite jaja sa šećerom i dodajte kesicu vanilinog šećera. Mutite sve zajedno dok ne dobijete pjenastu strukturu.
Dodajte otopljenu čokoladu u umućena jaja i nastavite da mutite.
Polako i postapeno dodajte brašno.
Uključite rernu na 250 stepeni i sačekajte da pokaže signal da je dostigla tu temperaturu.
Posudu ili šolju koju ste pripremili premažite uljem po unutrašnjem dijelu.
Po želji, možete po unutrašnjim zidovima posude staviti malo mrvljenog keksa.
Smjesu za sufle ubacite u posudice i malo “tresnite” kako bi lijepo slegla i kako biste izbili sav vazduh.
Ubacite u rernu da se peče osam do deset minuta u zavisnosti od jačine rerne. Ne smije stajati duže, jer će splasnuti nakon što naraste, a prepoznaćete da je vrijeme isteklo kada se stvori zapečena kora na vrhu.
Sufle izvadite iz rerne i pospite šećerom u prahu.
Poslužite uz kuglu sladoleda od vanile, po želji, navodi “Ona“.
Foto: Pixnio