13. Jula 2024.

NBA Kup: Jokić ide na Dončića

NBA Kup koji se održava usred sezone donosi nam duel Denver Nagetsa i Dalas Maveriksa što će ovdašnju publiku i te kako zanimati.

NBA liga je kup takmičenje uvela u sezoni 2023/24 što se ispostavilo kao pun pogodak, pa će i u sezoni koja dolazi doneti dosta uzbuđenja.

NBA Kup će se igrati od 12. novembra do 3. decembra, a timovi su podeljeni u šest grupa gde će se u grupama igrati svako sa svakim po jednom i ekipe će imati dva meča kod kuće i dva meča u gostima.

Nikola Jokić i njegov Denver Nagetsi biće u grupi Zapad C sa Dončićevim Dalasom, Nju Orleans Pelikansima, Golden Stejt Voriorsima i Memfis Grizlisima.

Bogdan Bogdanović i možda Nikola Đurišić u redovima Atlanta Hoksa će u grupi Istok C biti sa prvakom NBA lige Boston Seltiksima, Čikago Bulsima, Klivlend Kavalirsima i Vašington Vizardsima.

Šarlot Hornetsi za koje igra Vasilije Micić će biti u grupi sa Njujork Niksima, Orlando Medžikom, Filadelfija Seventisiksersima i Bruklin Netsima.

Majami Hit za koje igra Nikola Jović biće u grupi Istok B zajedno sa Milvoki Baksima, Indijana Pejsersima, Toronto Reptorsima i Detroit Pistonsima.

U grupi Zapad A biće Minesota Timbervulvsi, Los Anđeles Klipersi, Sakramento Kingsi, Portland Trejlblejzersi i Hjuston Roketsi.

I u grupi Zapad B biće Oklahoma Siti Tanderi, Finiks Sansi, Los Anđeles Lejkersi, Juta Džez i San Antonio Sparsi.

Osam tipova sa svake konferencije ide u nokaut rundu, gde će biti šest najbolje plasiranih i dva “wild card” mesta, a igraće se po jedna eliminaciona utakmica, a pobedniku pripada šampionski trofej NBA kupa, a spremljene su i novčane nagrade

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare