12. Jula 2024.

Sudar tornjeva u Lionu: Jokić na Gobera i Vembanjamu na oproštaju Parkera

Ženska i muška reprezentacija Srbije igraće ovog petka u Lionu utakmice protiv nacionalnog tima Francuske u sklopu priprema za Olimpijske igre.

Nema prenosa na TV

Problem pred ovaj meč je taj što trenutno nema obezbeđenog televizijskog prenosa, a jedini način da se posmatra ovaj duel “orlova” jeste preko NBA platforme.

Košarkaške predstave u Lionu počinju od 18.30 kada će na teren prvo izaći ženske reprezentacije.

Dva i po sata kasnije, na teren će izaći muške reprezentacije Francuske i Srbije.

Biće to sjajan test za “orlove” pred OI gde ih u grupnoj fazi čeka selekcija SAD.

U prvom planu svakako će biti duel velikih rivala iz NBA – Nikole Jokića i Rudija Gobera u reketu, ali i okršaj MVP-ja lige sa najboljim mladim igračem NBA Viktorom Vembanjamom.

“Kao što kažu Amerikanci – morate birati otrov za njega”, našalio se selektor Francuske Vensan Kole, “Ali nismo opsednuti Jokićem, iako znamo da je izuzetan igrač. Srbija je jedan od najboljih timova pored SAD. Smatram da je prilično jaka”.

Veče Tonija Parkera

Na meču Francuske i Srbije od košarke će se zvanično oprostiti legendarni plejmejker Toni Parker.

U Lionu će biti održana svečana ceremonija povlačenja njegovog dresa sa brojem 9.

Delegacija KSS, na čelu sa predsednikom Predragom Danilovićem, generalnim sekretarom Zlatkom Bolićem i potpredsednikom Milenkom Tepićem će Parkeru uručiti prigodan poklon nakon susreta.

Za mušku selekciju, biće to prva zvanična provera pred Olimpijske igre, nakon dva odigrana meča protiv Holandije iza zatvorenih vrata.

“Prošli smo uvodne pripreme. Da li smo ispunili sve? Naravno da nismo. To nikada nije ni moguće. Svi dolaze iz različitih klubova, sa različitim navikama koje se stvaraju 11 meseci. Sada to sve treba povezati. Prvo da sa se oni povežu između sebe, pa sa nama. To je proces koji je uvek izazovan, pre svega za trenera i medicinski staf. Postoji ogromna želja sa strane igrača, da se što pre svi individualno pripreme, da budu ud borom fizičkom stanju. Trenutno nismo u dobrom fizičkom stanju. Sigurno ne nivou kako sam želeo da budemo. Nadam se da će se to popraviti. Ostale su nam još dve i po nedelje, imamo i dugačko putovanje nakon sutrašnje utakmice. Nadam se da ćemo se dići na fizički status potreban u prvim utakmicama na Olimpijskim igrama. Znate se protiv koga igramo. To su sve ekipe koje imaju sličan stil igre. Tranziciona košarka, sa puno trčanja, puno kontranapada, sa agresivnim odbranama”, izjavio je selektor Svetislav Pešić uoči prve zvanične provere.

Na put sa muškom selekcijom nisu krenuli Dejan Davidovac i Nikola Jović koji zbog povreda propuštaju mečeve protiv Francuske, te Australije i Amerike u Abu Dabiju 16. i 17. jula.

Nakon toga se ekspedicija vraća u Beograd, gde će 21. jula igrati protiv Japana u Areni.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare