11. Jula 2024.

Tim koji igra poput Engleske bi ispao iz Premijer lige

Englezi su drugi put uzastopno stigli do finala Evropskog prvenstva.

2021.godine su izgubili finale od Italije, a sada igraju protiv Španije. Zajedničko im je da na oba turnira nisu bili ubedljivi i to jasno pokazuje i statistika.

13 utakmica su do sada Englezi odigrali na ta dva turnira i na njima su dali ukupno 18 golova. Ono što je kuriozitet i što pokazuje da Engleska igra veoma konzervativno i neatraktivno je podatak da je u tih 13 utakmica Engleska šutnula prosečno tek nešto više od devet puta.

Tačan prosek je 9,1 šut na 90 minuta u tih 13 utakmica.

Analitičar Opte Majkl Rid je na Tviteru podelio i podatak da jedan tim sa takvom igrom ne bi nikako mogao da opstane u Premijer ligi recimo.

Samo tri od 540 timova je u poslednjih 26 godina u Premijer ligi imalo tako mali prosek šuteva po utakmici. Sva tri su završila u nižem rangu.

Međutim sa druge strane, treba reći da su reprezentativni i klupski fudbal naravno mnogo drugačiji. Na turnirskom takmičenju kakvo je Evropsko prvenstvo možete da prolazite i bez atraktivne igre, pa čak i bez davanja golova u ekstremnim slučajevima. Sve su to čari fudbala koje već godinama gledamo.

A i nije da se nisu dešavala čuda iz konzervativne i neatraktivne igre. Setićete se Grčke i Ota Rehagela kada je 2004. titula neočekivano otišla u zemlju Helena.

Sportklub.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare