Kada je jednom probate, uvek ćete je praviti
Umjesto da kupujete picu, možete da napravite posnu verziju iste i imaćete odličan obrok koji se lako pravi.
Potrebno je:
200 ml vode
10 gr kvasca
2 kašike
ulja malo soli
50 gr biljnog kačkavalja
300-350 gr brašna
Za nadev je potrebno:
kečap
1 kašika ajvara
1 konzerva tunjevine
1 kesica šampinjona
1 manji paradajz
mala paprika
malo crnog luka ulje
origano
Priprema:
Zamesiti testo od navedenih sastojaka da bude mekše. Ostaviti da odmori 20 minuta, pa ga razviti veličine većeg okruglog pleha.
Premazati pleh uljem kao i testo pa ga prebaciti u pleh. Premazati kečapom i ajvarom.
Posuti malo kačkavaljem. Razbacati tunu i šampinjone. Poređati papriku i luk, pa na kraju paradajz.
Posuti ostatak kačkavalja. Posuti origanom i peći na 220 stepeni 20 minuta da lepo porumeni .
Informer.rs