9. Jula 2024.

Embid: “Briga me za Jokića”

Džoel Embid prokomentarisao je duel sa Nikolom Jokićem koji će imati na Olimpijskim igrama.

Embid je rođen u Kamerunu, pre nekoliko godina je obećao Francuskoj da će igrati za nju, ali se ipak na kraju odlučio za treću, najjaču opciju – Sjedinjene Američke Države.

A SAD će biti prvi rival Srbije u grupnoj fazi košarkaškog turnira na Igrama u Parizu ovog leta.

Javnost taj duel očekuje s posebnim nestrpljenjem upravo zbog novog okršaja dva najveća NBA rivala u ovom trenutku, poslednja dva MVP-ja lige – bivšeg Embida i aktuelnog Jokića.

“Briga me za Jokića. Igram za svoju reprezentaciju. To je suština svega. Fokusiramo se na sebe i pokušavamo da svi budemo na istoj strani. Kada stignemo tu, svi znamo šta je naš fokus”, rekao je Embid.

Embid je bio favorit za MVP titulu prošle sezone sa prosekom od 34,7 poena, 11 skokova i 5,6 asistencija i 31-8 skor Filadelfije sa njim na parketu.

Međutim, Amerikanac iz Jaundea je ispao iz trke zbog nedovoljnog broja odigranih mečeva.

Jokić je stigao do svog trećeg priznanja u četiri sezone, ispred Šaja Gildžus-Aleksandera i Luke Dončića, sa prosekom od 26,4 poena, 12,4 skokova i 9 asistencija i drugim mestom Denvera na Zapadu.

Srbija je bez Jokića postala vicešampion sveta prošle godine, a SAD su aktuelni olimpijski šampioni, pa će duel dve selekcije, posebno sa ova dva MVP-ja u njihovim sastavima, biti finale pre finala.

Embid je izazvao kontroverzu odlukom da igra za SAD umesto za Francusku, zbog čega su ga prozvale neke legende francuske košarke.

“Mnogo mi znači igranje za SAD. To mi je dugo bio san. Ovo je energična grupa momaka, posebno zbog tako sjajnih igrača i talenta koji poseduju. Zabavno je biti deo ovoga. Uživam. Igram protiv njih pa osećam da znam mnogo o njima, ali biti u njihovom društvu i učiti kako da igramo zajedno je posebno”, rekao je Embid.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare