9. Jula 2024.

Zvezda nadigrala Zenit – Katai i Leković režirali preokret

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali Zenit sa 2:1, u okviru prijateljskog meča na pripremama u Rusiji.

Zvezda je do pobede došla posle preokreta i bolje igre u drugom poluvremenu. Zenit je poveo u petom minutu, pogotkom Klaudinja, ali Katai i Leković su režirali preokret.

Prvo je Katai pogodio za 1:1 u 49. minutu, da bi konačan rezultat postavio Leković u 86. minutu.

Zvezda je tako došla do treće uzastopne pobede protiv Zenita.

Crveno-beli su odlično ušli u meč, kombinovali su Katai i Hvang već u drugom minutu, ali neprecizan šut reprezentativca Južne Koreje. Nije morao golman Zenita da reaguje.

Odmah na drugoj strani je zapretio Zenit preko Mostovoja u četvrtom minutu, mogao je Rus na atraktivan način da završi, ali nije bio precizan.

Samo minut kasnije, Zenit je došao do vođstva, pogrešio je Mimović, lopta je došla do Klaudinja, koji je sa velike udaljenosti odlično pogodio za 1:0.

Nastavio se pritisak Zenita, pokušali su Rusi da iznenade crveno-bele posle postignutog pogotka, ali uspela je Zvezda da se odbrani.

Već u 11. minutu, Endijae je mogao da donese crveno-belima izjednačenje, ali je njegov udarac izblokiran, a Zvezda je dobila samo korner.

Nije bilo pravih šansi sve do 32. minuta, kada je Zenit imao kontru i 3 na 1, ali Guteša se odlično snašao i odbranio udarac Mostovoja.

Našao se Endijae u završnici prvog poluvremna u prilici još jednom da dovede Zvezdu do izjednačenja, ali su defanzivci Zenita uspeli da ga izblokiraju.

Zenit je sa golom prednosti otišao na pauzu na poluvremenu. Ipak, po povratku na teren, usledila je mnogo bolja igra Zvezde, što se primetilo veoma brzo.

Igrao se 49. minut kada je Zvezda uspela da dođe do izjednačenja. Posle pritiska, Hvang je došao do lopte i podelio je do Dalsija. On je proigrao Kataija, koji je provukao loptu pored golmana i pogodio mrežu za 1:1.

Zvezda je mogla do preokreta odmah u 53. minutu, kada je Mimović povukao loptu i uputio odličan centaršut, ali je Rodrigao reagovao ispred Endijaea. U tom slučaju, Brazilac je igrao rukom u kaznenom prostoru, ali pošto nema VAR tehnologije, nije mogla da se pogleda situacija, a crveno-beli su oštećeni za jedanaesterac.

Usledio je pritisak Zvezde, a šansu od 63. minuta je dobio i Puma Rodriges, novo pojačanje crveno-belih.

Po ulasku na teren, odmah je imao šansu u 68. minutu, ali je izblokiran, a pre njega je Šljivić mogao da režira preokret crveno-belih, ali je Zenit uspeo da se odbrani.

Vodila se velika borba, ali veću inicijativu je imala Zvezda, u 72. minutu Endijae je mogao do pogotka posle centaršuta Rodića, ali se nije najbolje snašao.

Morao je Guteša još jednom da Reaguje, u 79. minutu Pedro je izašao pred njega, ali još jednom se pokazao čuvar mreže crveno-belih.

Preokret i tačku na meč stavio je Stefan Leković posle kornera. Odlično je nadskočio odbranu Zenita i pogodio pod prečku za 2:1.

Do kraja su po šansu imali Puma i Kovalenko na drugoj strani, ali nije bilo promene rezultata.

Ovom pobedom, Zvezda je osvojila trofej u Rusiji, a na ceremoniji su dodeljeni pehar i medalje igračima i stručnom štabu crveno-belih.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare