8. Jula 2024.

Francuzi sa Nilikinom i Lesorom ciljaju zlato u Parizu

Selektor košarkaške reprezentacije Francuske Vensan Kole odredio je spisak od 12 košarkaša koji će učestvovati na Olimpijskim igrama.

Galski petlovi koji će biti domaćini ovih igara biće sigurno jedni od favorita za osvajanje najsjanijeg odličja na igrama, čija će se prva faza igrati u Lilu. Posle grupne faze se sve seli za Pariz, gde će biti odigrani mečevi nokaut faze.

Kole se u poslednji čas odlučio da se zahvali na saradnji Eliju Okobou i Teu Maledonu, koji nisu prošli taj poslednji filter selektora Francuske.

Sa druge strane među 12 odabranih je svoje mesto našao novi košarkaš Partizana Frenk Nilikina, uz bivšeg centra crno-belih Matijasa Lesora. Najveća zvezda tima biće Viktor Vembanijama uz svog kolegu iz NBA lige Rudija Gobera.

Na ovim Olimpijskim igrama svoje poslednjem utakmice za nacionalni dres će imati Nikola Batum i Nando De Kolo, dok će debi na velikim takmičenjima imati 20-godišnje krilo Vašingtona Bilal Kulibali.

Spisak Francuske za Olimpijske igre:

Rudi Gober (Minesota), Viktor Vembanjama (San Antonio), Evan Furnije (Detroit), Nikola Batum (Filadelfija), Bilal Kulibali (Vašington), Frank Nilikina (Partizan Mozzart Bet), Geršon Jabusele (Real Madrid), Matijas Lesor (Panatinaikos), Ajzea Kordinije (Virtus Bolonja), Nando De Kolo (Asvel), Endruju Albisi (Gran Kanarija) i Metju Strazel (Monako).

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare