8. Jula 2024.

Rudi se slomio – kraj je, ipak, u Parizu

Košarkaši Španije plasirali su se na Olimpijske igre, a to znači da će legendarni Rudi Fernandes tačku na trofejnu karijeru staviti u Parizu.

“Crvena furija” je u finalu turnira koji se igrao u Valensiji savladala nezgodan tim Bahama rezultatom 86:78,  Fernandes postigao devet poena, a kraj utakmice dočekao u suzama.


Razlog za emotivni slom košarkaša Reala jeste to što je najavio da će ove sezone završiti karijeru, a nakon titule sa “kraljevskim klubom” u domaćem šampionatu, Rudi će sa reprezentacijom odigrati poslednje takmičenje u Parizu


Baš onako kako je i počeo. Rudi je debitovao za nacionalni tim na Igrama u Atini 2004. godine, a svoj košarkaški krug  zatvoriće u Parizu. 

Rudi je prvi košarkaš koji će učestovati na šest OI zaredom. Osim Španca, učešće na pet Igara imaju Oskar Šmit, Pau Gasol, Huan Karlos Navaro, Luis Skola, Teofilo Kruz i Endrju Gaze.

Sa reprezentacijom Španije je četiri puta bio prvak Evrope (2009, 2011, 2015, 2022), dva puta šampion sveta (2006, 2019), a okitio se i sa tri medalje na Olimpijskim igrama (srebro 2008. i 2012. i bronza 2016).
Videćemo da li će za kraj doći i medalja u Parizu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare