6. Jula 2024.

Preokret i pobjeda Holandije za polufinale protiv Engleske

Fudbalska reprezentacija Holandije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je u četvrtfinalu u Berlinu savladala Tursku rezultatom 2:1.

Turci su poveli golom Sameta Akajdina u 35. minutu, a preokret su doneli Stefan De Fraj u 70. i Mert Muldur autogolom u 76. minutu posle udarca Kodija Gakpa.

Holandija će u polufinalu, 10. jula u Dortmundu, igrati protiv Engleske. Dan ranije u Minhenu, u prvom polufinalu, sastaće se Španija – Francuska.

Presudio je kvalitet i tim Ronalda Kumana će se sudariti sa Engleskom u Dortmundu, ali imaju Turci za čim da žale. Propustili su u finišu četiri velike šanse da izjednače i odu u produžetke.

Golom štopera Akajdina, vodila je Turska posle prvog poluvremena. Kuman je pojačao napad u nastavku i to mu se isplatilo, Veghorst je pravio dosta problema rivalu.

Preokret je krenuo posle kornera, pogodio je štoper De Fraj. Samo šest minuta kasnije Gakpo je došao u šansu, na kraju je to bio autogol Muldura.

Imao je Gakpo velike zasluge, pošto bi u suprtonom on poslao loptu u mrežu. Holandija se zatim povukla i uz mnogo sreće sačuvala 2:1.

Lale su procvetale za polufinale, tim selektora Kumana nastavlja da sanja osvajanje evropske titule.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare